Plannen voor megaovernachtingsplek voor truckers en twee restaurants in Klazienaveen

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Cartogel, een transport- en logistiekbedrijf, wil een overnachtingsplek voor 164 personen, twee restaurants en ongeveer 42 beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens laten bouwen bij Klazienaveen. Daar moeten tevens een uitkijktoren en een sportfaciliteit bij komen. De bestemming wordt een lap grond op het bedrijventerrein Pollux bij Klazienaveen. Ze leggen bijna anderhalf miljoen euro neer voor het 22 hectare grote perceel. Dit meldt RTV Drenthe.

De verwachting van de initiatiefnemers is dat de onderneming rond de 100 banen moet kunnen vullen. Verder denken zij dat er dagelijks ongeveer 400 bezoekers zullen komen. Deze statements vallen op te maken uit een informatiebrief die naar omwonenden is gestuurd. De initiatiefnemers stellen dat dit project bij moet dragen aan een oplossing voor de onveilige situaties langs de A37.

Daar staan volgens de initiatiefnemers elke dag gemiddeld 40 tot 50 vrachtwagens geparkeerd, ook op de vluchtstrook. Ook Rijkswaterstaat heeft verwachtingen voor het project: zij hopen dat de overnachtingsplek gaat helpen tegen de problemen rondom de vele parkeerplaatsen langs rijkswegen. Die zijn financieel onrendabel, slecht onderhouden, vies en beschikken niet over nette toiletvoorzieningen.

Horeca

De plannen voor horeca passen binnen het bestemmingsplan. Echter is voor het plaatsen van een reclamemast wel nog een wijziging nodig. Ook moet het concept-plan nog worden voorgesteld. Zodra deze gereed is, zal dit gedeeld worden met de omwonenden door middel van een informatiebrief.

Restaurants

Henk Klaver is één van de betrokken ondernemers bij de ontwikkelingen van de plannen. Hij bevestigt dat er plannen zijn, maar hij wil er niet veel over kwijt. “We zijn druk bezig met de voorbereidingen. We verwachten rond mei of juni meer te kunnen vertellen”.

Er doen zich geruchten de ronde dat één van de horecagelegenheden op de overnachtingsplek mogelijk een McDonald’s zal worden. Dit is niet bevestigd, ook niet door Klaver. “Het wordt in ieder geval een uniek concept voor Europese begrippen”.

De gemeente Emmen geeft aan dat de plek voor de plannen geschikt is, maar dat zij de verdere ontwikkelingen afwachten. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat meerdere omwonenden positief hebben gereageerd op de plannen.

Door: Nationale Horecagids