Gemeente Geldrop-Mierlo blijft horecaondernemers steunen tot 2024

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo heeft besloten de huidige steun aan horecaondernemers te verlengen tot 2024. Dit meldt de gemeente Geldrop-Mierlo. 

Momenteel geldt er een maatregelenpakket dat is opgestart tijdens de coronacrisis. Het pakket maakt het voor de horeca makkelijker om hun terrassen uit te breiden en deze te overkappen. De duur van deze maatregelen zal worden verlengd tot januari 2024. Het steunpakket zou 1 oktober van dit jaar aflopen, maar is in november herzien. Aan de hand daarvan is besloten deze te verlengen. Het doel is om de ondernemers een kans te geven uit de financiële zorgen te blijven of om uit deze zorgen te komen.

Nadelen van maatregelenpakket stoppen verlenging niet

Het college van B&W laat wel weten dat er ook complicaties verbonden zijn aan het steunpakket. “Op sommige plekken in het centrum komt de verblijfskwaliteit onder druk te staan. Waar we aan de ene kant sterk inzetten op de aantrekkingskracht van beide centra, wordt dit door het toestaan van uitbreidingen, overkappingen, uitstallingen et cetera soms teniet gedaan”, laat de gemeente weten. 

Dit houdt echter niet tegen dat het steunpakket wordt verlengd. Het college van B&W laat weten dat zij in de tussentijd zullen werken aan een goed reclame- en terrassenbeleid. Zo kunnen er duidelijkere afspraken worden gemaakt met de horecaondernemers in de centra. Op deze manier wil het college “wildgroei van obstakels die niet gewenst zijn te voorkomen”.

Door: Nationale Horecagids