Rotterdams afhaalrestaurant mag na gedwongen sluiting weer open

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Afhaalrestaurant Ambala in Rotterdam-West mag na een sluiting van zes maanden weer open. Afgelopen jaar was de zaak het mikpunt van drie beschietingen, waarop burgemeester Aboutaleb een sluiting oplegde. Dit meldt Rijnmond. 

De reden van de beschietingen: afpersing. Eigenaar Abdul weigerde 10.000 euro te betalen en daarom werd zijn restaurant driemaal beschoten. Hij is al 27 jaar eigenaar van het restaurant dat zeven dagen per week geopend is. Klanten kunnen er vanaf deze week weer tandoori’s en curry’s afhalen. Helaas kampt Abdul nu wel met schulden, voor het eerst in zijn leven.

Mislukte aanslagen

Afgelopen voorjaar zijn er tien verdachten aangehouden, waaronder een hoofdverdachte van 30 jaar. De afpersingen zouden van hem afkomstig zijn. Een eigenaar van een autowasserette in Rotterdam-West werd ook door hem afgeperst en beschoten. De 30-jarige Rotterdammer stond vorige week voor de rechter, waarbij ook drie verdenkingen van mislukte aanslagen op woningen in Rotterdam-West aan het licht kwamen. Deze worden in verband gehouden met een drugsdeal.

Onbegrijpelijk

Waarom restaurant Ambala werd afgeperst is de eigenaar niet duidelijk. "Wij hebben niemand iets misdaan. We werken hard en richten ons daar volledig op. Het is onbegrijpelijk waarom wij zijn uitgekozen als doelwit."

Door: Nationale Horecagids