Onervaren maar gedreven tienerbroers nemen Surinaams restaurant over

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Twee broers van 17 en 19 jaar oud hebben in Hoogeveen een restaurant overgenomen, ondanks hun gebrek aan horeca-ervaring, de stijgende energiekosten, inflatie en personeelstekorten. De twee hebben koken als passie en dachten er al over na om een Surinaams restaurant te openen. Toen de Surinamer ter overname werd aangeboden, twijfelden ze dan ook niet. Dit meldt RTV Drenthe. 

De ‘nieuwe’ Surinamer is sinds ongeveer twee weken open en beide jongens leren alles gaandeweg, bijvoorbeeld hoe de planning voor het inkopen van producten werkt of hoe de machine die bonnen met bestellingen levert, werkt.

Investering

Beide broers zijn ondernemers en konden op die manier al een redelijk bedrag bij elkaar sparen, maar dankzij hun moeder die een groot gedeelte van de investering deed, konden ze de overname bekostigen. De personeelstekorten hebben ze opgelost door vrienden en familie in dienst te nemen. Hun moeder staat bijvoorbeeld in de keuken en de vriendin van een van de twee helpt ook mee.

De Surinamer is nu nog één restaurant in Hoogeveen, maar het doel is om uiteindelijk meerdere filialen verspreid door het land te openen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky