Koken met jouw kerstboom: met dit kookboek doe je dat aankomende kerst

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Bier van de naalden van jouw kerstboom. In Scandinavië wordt er al decennia lang gekookt met de sparrennaalden. Bierbouwerij Lowlander publiceert het boek ‘Eet en drink je kerstboom’. Hierin staan twintig vegetarische recepten om jouw kerstboom op te eten en drinken. Dit meldt Bierista.

Ieder jaar halen Nederlanders zo’n drie miljoen kerstbomen in huis. Het merendeel belandt na de jaarwisseling langs de weg, in een vreugdevuur of in de versnipperaar. En dat terwijl een kerstboom normaal wel vierhonderd jaar oud kan worden en gemiddeld 22 ton aan koolstofdioxide opneemt.

Recepten

Om meer bewustwording te creëren, wil brouwerij Lowlander laten ervaren wat voor smaak er in dit ‘afval’ zit. Er zit veel variatie in de recepten die in het boek staan. Van sparrennaalden boter en -jam tot knolselderij steaks Wellington met sparrennaalden-hollandaisesaus. Maar ook geroosterde biet met aardpeer en beurre-boom en spritsen zijn opgenomen in het kookboek.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer