MKB-Nederland-voorzitter Vonhof is verontwaardigd vanwege looneis FNV

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Het kabinet trekt ongekende bedragen uit om de koopkracht overeind te kunnen houden. Deze week werd het definitieve prijsplafond op gas en elektriciteit vastgesteld op 23,5 miljard euro. Maar bij al die maatregelen zit geen verhoogde looneis van 17 procent. Dit meldt De Ondernemer.

Om de energie-intensieve mkb ook de winter door te kunnen helpen, is ‘Den Haag’ nog hard bezig om een regeling op te zetten. De lasten voor ondernemers worden steeds groter door de extreme energieprijzen, oplopende kosten voor grondstoffen, personeel, transport en meer. Voor veel ondernemers is dit nauwelijks meer te dragen. Haast en duidelijk is dus geboden, aldus MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof.

Acute nood

Ondernemers in acute nood vinden het tweede kwartaal van 2023 nog te ver weg. Er komt dan wel een soort overbruggingsperiode, maar als ondernemer kun je pas weloverwogen beslissen of je hiervan gebruik wilt maken als je überhaupt weet óf je hiervoor in aanmerking komt. En wat die maatregel precies inhoudt. Want het heeft volgens Vonhof geen zin als het voor iemands bedrijf ontoereikend is en degene op die manier nog verder in de ellende wordt getrokken.

Verontwaardiging

Vonhof is verontwaardigd dat de FNV haar looneis omhoog heeft gegooid naar 17 procent. De voorzitter is van mening dat het kabinet al historisch diep in de buidel heeft getast om de koopkracht overeind te kunnen houden. MKB-Nederland heeft volgens Vonhof steeds gezegd dat het kabinet voor het energie-deel van de hoge inflatie met een oplossing moet komen. En die is er nu. Werkgevers zien volgens de voorzitter ook wel dat medewerkers worstelen met de rekeningen, maar dat hoeft en kan niet alleen met de structurele loonsverhogingen, aldus Vonhof.

Door: Nationale Horecagids