Deze foodblogger houdt van stierenballen en bokkenvlees

Door Redactie Nationale Horecagids
8 min
In de huidige tijd zijn foodbloggers niet meer weg te denken. Niet gek dat ook Tubantia zocht naar een recensent. In hun zoektocht hebben zij uit de bijna vijftig inzendingen niet één gekozen, maar vier ‘eigenzinnige smulpapen’. Dit meldt Tubantia.

De vrouwen hebben allemaal hun eigen smaak, maar delen hun passie voor lekker eten en drinken. Én die van een vlotte pen. De een eet graag stierenballen, maar de ander eet alleen plantaardig. Maak kennis met de vier nieuwe foodbloggers en recensenten van Tubantia.

Dorien ten Cate uit Enschede

In haar ‘sollicitatie’ vroeg Ten Cate of Tubantia het aandurfde: een vegan foodblogger voor Lekker Twente. Na het lezen van haar blog en website www.vegaanmetdiebanaan.nl was de krant naar eigen zeggen meteen om.

In 2014 werd Ten Cate veganist. Een jaar later begon ze met het bloggen over vegan recepten. Voor degene die denkt dat ze alleen over gezonde maaltijdsalades schrijft: dat is absoluut niet waar. Ten Cate inspireert haar lezers met knapperig knoflookbrood, suikerzoete kaneelbilletjes en heerlijke stoofpotten met wortel.

Sharon Simon uit Winterswijk

‘Koken met testikels en piemels’. Tubantia moest twee keer lezen. Stond dat er nou echt? Ja. Simon wilde op festival Manana Manana met name genieten van het eten van haar favoriete topchef Nel Schellekens met ‘haar stierenballen en bokkenvlees’.

Simon heeft haar eigen kookbedrijf ‘Sharon van de Kook’. Iedere donderdag kookt ze iets waar ze zin in heeft. De ene keer is dit kip hoisin en de andere keer een heerlijke runderstoof. Simon heeft een lichte voorkeur voor Indisch, wat waarschijnlijk de genen van haar Indische vader te verwijten valt.

Iedere zondag kondigt ze haar menu van de week aan. Voor 8,50 mag degene die wil een maaltijd ophalen. Of schenken aan een ander. Want Simon blijft naar eigen zeggen ook koken voor mensen die het minder goed hebben.

Kim Jansen uit Nijverdal

Naar eigen zeggen is Jansen vooral goed in het opeten van eten. Lezers in Hengelo, Borne en Hof van Twente zullen haar wellicht nog kennen van de rubriek Jansen en Janssen, waarbij Jansen samen met Bert Janssen schreef over de alledaagse zaken die hen verbaasden.

Inmiddels werkt Jansen al drie jaar niet meer voor de krant, maar toen ze de oproep voorbij zag komen voor een foodblogger kon ze niet anders dan reageren. Ze deed al ervaring op bij de culinaire redactie van Talpa. Hier deed ze de voorbereiding van recepten voor Koffietijd en schreef ze ‘foodgerelateerde’ artikelen. Nu keert ze weer terug in deze tak van sport.

Zelf kookt Jansen echter bijna nooit doordeweeks. Haar vriend is doorgaans eerder thuis en heeft een koksopleiding gedaan. Daarom tovert hij in de werkweek altijd iets lekkers op tafel. In het weekend is het echter wél de beurt van Jansen. Dan gaat ze helemaal los in de keuken, zegt de aanstaande foodblogger. Of dit nu is voor ‘ons tweeën’, vrienden of familie.

Gea Meppelink uit Borculo

Meppelink is een horecavrouw in hart en nieren. Anderhalve maand geleden moest ze haar zaak verkopen. Dat was wennen, geeft ze aan. Want ineens zit ze ‘s avonds thuis op de bank.

Lekker en kwalitatief goed eten en drinken is voor Meppelink niets nieuws. Evenmin de Achterhoekse gastvrijheid en gezelligheid. Meppelink werd getipt door een vriendin die de oproep voor een foodblogger bij Tubantia zag. Ze ziet daarin haar kans om haar kennis en ervaring in de horeca te delen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer