Horecaondernemers opgelet: met deze vier tips zorg je voor een uniek interieur
Ronde vormen
Door gebruik te maken van ronde vormen, komt de zaak tot leven. Vooral als deze worden gebruikt in combinatie met rechte lijnen. Met dit contrast wordt een organische zachte uitstraling gecreëerd, wat vervolgens weer zorgt voor een speelse boost in het interieur.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan ronde tafels en zitvlakken in combinatie met rechte tapijten en spiegels. Satelliet Originals is van mening: ‘hoe creatiever, hoe beter’.
Ruimte in ruimtes
De afgelopen jaren is er een verschuiving geweest in de horeca wat betreft de reden dat gasten komen. Tegenwoordig wil men niet alleen eten bij een horecagelegenheid, maar ook werken, vergaderen of netwerken. Hierdoor is het steeds populairder om ruimtes te maken in ruimtes.
Dit kun je als horecaondernemer realiseren door flexibele elementen toe te voegen, zoals een scheidingswand op wieltjes. Denk hierbij niet aan sfeerloze wanden, want een opbergkast is ook ideaal te gebruiken (en te decoreren) als scheidingswand.
Extravagante plekken
Gasten willen steeds vaker naar extravagante plekken gaan. Zoveel hierboven aangegeven: de gasten in de horeca gaan tegenwoordig om andere redenen naar een zaak dan voorheen. Het gaat om de ervaring die alleen buitenshuis beschikbaar zijn. Hoe gekker en feller de prints en kleuren, hoe beter. Aldus Satelliet Originals.
Naturals
Hoewel gekke prints en felle kleuren het goed doen, zijn ook zeker nude pastelkleuren nog in. Vooral als deze gecombineerd worden met stoffen bekleding die een hoog ‘aaibaarheidsgehalte’ hebben, zoals velvet.
Door: Nationale Horecagids / Eline Boer