Horecaondernemers duiken de bossen in voor eetbare paddenstoelen
In de horeca zijn de eetbare schimmels populair, zoals de boleten. Nu het herfst is geworden, is het een goede tijd voor paddenstoelen. Horecaondernemers weten dit en veel van hen gaan dan ook op pad.
Toegestane hoeveelheid
Wie meer dan de toegestane hoeveelheid van 250 gram per persoon meeneemt, riskeert een boete van minimaal 200 euro. Het ligt met name aan de hoeveelheid paddenstoelen die de persoon in kwestie bij zich heeft hoe hoog de boete uiteindelijk is.
Bramen plukken
Voor alle ‘producten’ uit het bos geldt overigens een meeneemverbod. Zo mogen er ook maar 250 graden bramen per persoon worden geplukt. Plukken is sowieso altijd voor eigen risico. Zeker bij paddenstoelen is het niet eenvoudig om niet-giftige van giftige soorten te onderscheiden. Het staatsbosbeheer stimuleert daarom absoluut niet om zelf te plukken.
Door: Nationale Horecagids / Eline Boer