Horecaondernemers duiken de bossen in voor eetbare paddenstoelen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Een handje paddenstoelen plukken voor eigen gebruik en op eigen risico wordt over het algemeen door de vingers gezien, maar steeds vaker treft de ‘groene boa’ van de gemeente Baarn horecaondernemers aan in de bossen van Lage Vuursche die precies weten waar eetbare paddenstoelen groeien. Dit wordt niet gedoogd. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

In de horeca zijn de eetbare schimmels populair, zoals de boleten. Nu het herfst is geworden, is het een goede tijd voor paddenstoelen. Horecaondernemers weten dit en veel van hen gaan dan ook op pad.

Toegestane hoeveelheid

Wie meer dan de toegestane hoeveelheid van 250 gram per persoon meeneemt, riskeert een boete van minimaal 200 euro. Het ligt met name aan de hoeveelheid paddenstoelen die de persoon in kwestie bij zich heeft hoe hoog de boete uiteindelijk is.

Bramen plukken

Voor alle ‘producten’ uit het bos geldt overigens een meeneemverbod. Zo mogen er ook maar 250 graden bramen per persoon worden geplukt. Plukken is sowieso altijd voor eigen risico. Zeker bij paddenstoelen is het niet eenvoudig om niet-giftige van giftige soorten te onderscheiden. Het staatsbosbeheer stimuleert daarom absoluut niet om zelf te plukken.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer