Van Ree Baai in Hoorn gedeeltelijk open: waterpretpark gedeelte komt nog

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Bijna een jaar geleden maakte de Hoornse snackbarondernemer Benno van Ree bekend dat hij horeca met een waterpretpark zou openen. De Van Ree Baai. Zonder het groot aan te kondigen heeft Van Ree afgelopen zondagmiddag het horecagedeelte geopend. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Door het niet aan de grote klok te hangen, kon het personeel van de horecagelegenheid rustig ingewerkt worden. Het liep dan ook nog geen storm in de zaak, maar een van de bedrijfsleidsters gaf aan dat het toch ‘leuk druk’ was.

Waterpretpark

Het horecagedeelte telt 75 zitplaatsen op een drijvend terras en op het strandje. De bedoeling is dat er ook een waterpretpark komt met een hindernisbaan en drijvende springkussens en obstakels. Daarnaast is Van Ree ook van plan om bootjes, sups en surfplanken te verhuren.

Vergunningen afwachten

Dit plan is nog niet gerealiseerd, omdat er meer vergunningen nodig waren dan Van Ree had gedacht. Daarom heeft hij het benedengedeelte met horeca wel al geopend. De bovenverdieping met dakterras nog niet, omdat de vergunning daarvan nog niet rond is. Daarnaast wacht hij ook nog op toestemming van de gemeente voor een aantal aspecten van het waterpretpark. Van Ree geeft aan dat de gemeente druk bezig is hiermee en erg welwillend is.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer