Sterrenrestaurant in Etten-Leur sluit noodgedwongen de deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Sterrenrestaurant Tilia in Etten-Leur sluit noodgedwongen de deuren. Carlo Chantrel en Mariëlle Vink hebben dit besluit moeten nemen vanwege personeelstekort. Dit meldt De Ondernemer.

Het besluit valt zwaar voor Etten-Leur. Gilbert Sweep spreekt van ‘een amputatie van een stukske Etten-Leur’. Het raakt zijn wijn- en aspergeboerderij De Santspuy. Volgens Sweep is het een eer om aan zo’n restaurant te mogen leveren, maar nu gaan ze dicht.

Al meer dan dertig jaar levert de aspergeboer de groente aan het sterrenrestaurant. Twee jaar geleden werd de zaak overgenomen door Chantrel en Vink, maar daarvoor was Roland Peijnenburg de eigenaar. De zaak heette destijds nog De Zwaan.

Ludieke acties

Ieder jaar bedacht de voormalige eigenaar van het sterrenrestaurant een nieuwe ludieke manier om het aspergeseizoen in zijn zaak te openen. In 2015 werd een drone ingezet die crashte, waardoor de stunt voor een hoop publiciteit zorgde. Chantrel zette de traditie voort en klom dit jaar in een koets om de asperges van de leverancier naar de zaak te vervoeren.

Michelinster

Sweep had het niet zien aankomen. Zeker niet, omdat de zaak opnieuw een Michelinster behaalde. Ook burgemeester Miranda de Vries en wethouder Ger de Weert zijn aangedaan. Als gemeente is het een trots om een sterrenzaak te hebben en afgelopen week is er nog zo met de eigenaren meegeleefd toen bleek dat de zaak de Michelinster mocht houden.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer