Horeca Herstelt helpt ondernemers in de branche met geldproblemen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Door de drie lockdowns tijdens de coronacrisis zijn veel horecaondernemers in de problemen gekomen. De overheid is hen tegemoet gekomen door uitstel te geven voor het betalen van de belasting, maar vanaf oktober moeten de ondernemers er toch echt aan geloven. Dit meldt NPO Radio 1.

Pieter Christiaan van Prooijen is initiatiefnemer van Horeca Herstelt. Het initiatief werkt samen met een horeca-adviesbureau en zes advocatenkantoren om horecaondernemers te helpen. Van Prooijen vertelt dat er een cloudapplicatie is ontwikkeld waarmee ondernemers hun schulden kunnen saneren. Er is ondersteuning vanuit het ministerie van Economische Zaken voor, aldus Van Prooijen.

In bedrijf

Om in aanmerking te komen voor de regeling, is het belangrijk dat horecaondernemers nog in bedrijf zijn. Ook moeten zij kunnen aantonen dat zij niet de belastingschuld kunnen terugbetalen met hetgeen wat zij momenteel verdienen. Vanuit Horeca Herstelt wordt er vervolgens een plan opgesteld door de adviseurs. Hieruit wordt duidelijk hoe de sanering precies in elkaar steekt.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer