Tijdens het paasweekend was het bijna net zo druk in de horeca als vanouds

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het afgelopen paasweekend wilden Nederlanders er massaal op uit. Dit resulteerde in een drukte in de horeca, terwijl de branche handen tekortkomt. Dit meldt Omroep Gelderland.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zag dat veel hotels en restaurants volledig volgeboekt waren. Een goede ontwikkeling voor het herstel van de ondernemingen, want ondernemers hebben nog flink wat in te halen door de coronamaatregelen van de afgelopen twee jaar. Tegelijkertijd zorgen overvolle zaken er ook voor dat ondernemers met hun handen in het haar zitten, want het personeelstekort is problematisch.

Personeelstekort

In Appeltern geeft hotel- en restauranteigenaar Joep van Gruijthuijsen van Moeke Mooren aan dat het doorwerken was tijdens het paasweekend. Hij moest zelf ook flink aan de bak. Momenteel heeft Gruijthuijsen tachtig werknemers in dienst, maar hij is nog zoekende naar zeker vijftien mensen. Met name koks en bedienend personeel.

De horecaondernemer klaagt echter niet. Hij heeft de klanten de afgelopen twee jaar gemist en is blij dat zijn zaak volledig volgeboekt was tijdens het paasweekend. Dat het restaurant om de hoek noodgedwongen gesloten moest blijven vanwege het personeelstekort, was wel een domper.

Door: Nationale Horecagids