Horecaondernemers haalden veel winst uit de online verkoop in 2020
Door
Redactie Nationale Horecagids
2 min
De afgelopen twee jaar tijdens de coronacrisis moesten horecaondernemingen regelmatig noodgedwongen hun deuren sluiten. Om het hoofd boven water te houden, besloten veel zaken om de verkoop van hun gerechten online door te zetten. Dit meldt het CBS.
De overgang van het fysiek verkopen van gerechten naar het online verkopen ervan bleek een lucratieve stap te zijn. In 2020 steeg het percentage horecazaken dat omzet uit de online verkoop had van 22 naar 43 procent: de sterkste stijging van alle sectoren op dit gebied. Een op de drie ondernemingen in de horecasector verkocht in 2020 online meer dan in 2019.
Sterkste stijging
De horecabranche heeft in 2020 ook de sterkste stijging gehad wat betreft het percentage bedrijven dat minimaal een kwart van de omzet uit de online verkoop haalt. Deze stijging is de verklaren. Verhoudingsgewijs is er sprake van meer omzet uit de online verkoop als de normale omzet voor een groot deel wegvalt.
Door: Nationale Horecagids