Het zonnige weer staat voor de deur, maar zijn horecazaken er wel klaar voor?

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Twee weken geleden sneeuwde het nog en was de lente ver te zoeken. Het lijkt erop dat het zonnige weer eindelijk voor de deur staat. Ideaal voor horecaondernemers nu het terrasseizoen weer is begonnen, maar zijn de zaken er wel klaar voor? Dit meldt RTV Utrecht.

Het aantal openstaande vacatures is de afgelopen maanden flink opgelopen, meldde Randstad. Volgens de uitzender komt dit door het loslaten van de coronabeperkingen en de start van het terrasseizoen. Tegelijkertijd zoeken er steeds minder mensen naar een baan in de sector.

Wachten op personeel

Hierdoor kunnen niet alle restaurants en cafés open wanneer zij willen, aldus Jan Hagenouw, voorzitter van de Utrechtse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Volgens de voorzitter moet de sector wachten op nieuw personeel van de horecaopleidingen. Daarnaast is een groot deel van de werknemers die voorheen in de horeca werkte tijdens de coronacrisis voor de GGD gaan werken. Hagenouw geeft aan dat het probleem echter ook al voor de komst van het coronavirus speelde en dat de sector moet laten zien waarom het zo leuk is om in de horeca te werken.

Niet volledig open

Vanwege de personeelstekorten heeft ondernemer Erik Derksen van restaurant Buurten in Utrecht een lange tijd twee dagen de deuren moeten sluiten. Voor de coronacrisis draaiden de vier vestigingen van het restaurant zeven dagen per week. Dit lukt niet op dit moment, alhoewel de ondernemer aangeeft dat de zaak tegenwoordig nog een dag per week dicht is.

Door: Nationale Horecagids