In Hoorn is het terrassenseizoen sinds 1 april geopend

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Op 1 april is het terrasseizoen in Hoorn begonnen. De gemeente heeft toestemming gegeven aan horecaeigenaren om dit te doen. De start van het seizoen viel tegen door de koude wind en regen. Dit meldt NH Nieuws.

Het is niet landelijk geregeld wanneer horecazaken hun terrassen weer buiten mogen zetten. Dit bepaalt iedere gemeente namelijk zelf. Net als de plek waar het komt te staan: op de openbare weg, op eigen grond of op openbare grond. Ondernemers moeten bij de meeste gemeenten een vergunning aanvragen. Dit staat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Het terrasseizoen begint vaak vanaf maart en eindigt ergens in oktober, maar de einddata kunnen verschillen per gemeente en per jaar. De meeste burgemeesters houden namelijk rekening met het weer. Als het mooi weer is, blijven de meeste terrassen langer staan.

Corona

In Hoorn kunnen bezoekers van de horeca sinds afgelopen vrijdag dus weer een terrasje meepakken. Hoewel de start door het weer tegenviel, waren de ondernemers wel blij om weer aan de slag te kunnen, aldus regiovoorzitter René Stam van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Normaal gesproken begint het terrasseizoen pas later, maar ondernemers van de horeca in Hoorn mogen van het college van burgemeester en wethouders ook dit jaar eerder beginnen. Het besluit is genomen, omdat de horecaondernemers op deze manier een kans krijgen om te kunnen herstellen van de afgelopen twee jaren.

Door: Nationale Horecagids