Personeelstekort horeca ondanks onderbenutte deeltijdwerkers

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
In 2021 waren een half miljoen werknemers die deeltijd werkten direct beschikbaar om meer uren te maken. Met name jongeren zijn bereid om dit te doen. De horeca heeft de meeste onderbenutte deeltijdwerkers. Dit meldt het CBS.

Eind vorig jaar werd al bekend dat de horecabranche personeelstekort heeft. In de wanhoop om desondanks te kunnen rondkomen, worden robots ingezet en keukens verhuurd. Toch is veertien procent van de deeltijdwerknemers in de horeca bereid om meer uren te werken.

Onderbenutte deeltijdwerkers

De top tien met onderbenutte deeltijdwerkers kent veel typische horecaberoepen, zoals kelners, barpersoneel en keukenhulpen. Ook kassamedewerkers, die naar verhouding vaak jong zijn, zijn bereid om zich meer in te zetten voor het bedrijf.

Onder de totale groep zijn vooral vrouwen bereid om meer uren te werken. Werknemers tussen vijftien en vijfentwintig jaar staan er vaker voor open dan de andere leeftijdsgroepen. Met name werknemers die onderwijs volgen, zouden de werkzaamheden frequent willen uitvoeren.

Klik hier voor alle cijfers over onbenutte deeltijders.
 

Door: Nationale Horecagids