Zoe Lensen Nationaal Kampioen Jonge Koks

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

SLUIS - Zoë Lensen, werkzaam bij driesterren restaurant Oud Sluis in Sluis, heeft op 11 januari de titel Nationaal Kampioen Jonge Koks tot en met 25 jaar verworven. De wedstrijd is onderdeel van het Nationaal Kampioenschap Horeca, dat plaatsvond tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. Zoë kreeg de prijs uit handen van Gerrit Greveling, SVH Meesterkok en voorzitter Alliance Gastronomique.

De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor vier personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten. Acht jonge koks uit topbedrijven, bij elkaar vertegenwoordigden zij zeven Michelin sterren, streden om het Zilveren Koksmes. De deelnemers moesten jonger zijn dan 26 jaar. Zoë was de enige vrouwelijke deelnemer.

Tweede werd Patrick van Hogeloon van Chateau St. Gerlach in Valkenburg en derde Ollie Schuiling van restaurant Ivy in Rotterdam.

© Nationale Horecagids