Restaurant Zuiver krijgt leerlingen aan het roer

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

LEIDSCHE RIJN - Onder het motto "De jeugd heeft de toekomst" zet Restaurant Zuiver zondag 15 januari de chef de keuken uit en de leerlingen aan het roer. Restaurant Zuiver, gevestigd in Leidsche Rijn, heeft hiermee een primeur in het Utrechtse horecaland. Nog nooit eerder werd een keuken volledig overgenomen door leerlingen.

Restaurant Zuiver is het leerbedrijf van vijf jonge leerling-koks die onder leiding van leermeester Frank Opperhuizen en Chef Richard Boys sinds vijf maanden leren hoe zij hun opgedane theoretische kennis in de praktijk kunnen brengen.

Als kroon op hun werk mogen zij aanstaande zondag aan hun familie, begeleiders en docenten van school, laten zien wat zij in huis hebben.

De leerlingen zullen typisch klassieke a-la-carte gerechten combineren met exclusieve, ongewone ingrediënten. De leerlingenbrigade van Restaurant Zuiver heeft, net als hun chef, een voorliefde voor het klassieke koken en maakt graag gebruik van pure en zuivere seizoensproducten.

Bijna honderd gasten gaan zondag genieten van een vijfgangen-verrassingsmenu wat van A tot Z door leerlingen is voorbereid en uitgevoerd. Restaurant Zuiver staat in de regio bekend om haar sfeervolle ambiance, mooie gerechten en gastvrije bediening.

Het restaurant is trots op haar leerlingen, souschef Frank Opperhuizen licht toe: "Zuiver is een druk restaurant en wij zijn blij en trots dat onze leerlingen deze kans krijgen. Het zal best spannend voor ze worden maar wij hebben het volste vertrouwen in hun kwaliteiten!"

© Nationale Horecagids