Horeca toegankelijker maken voor gehandicapte klanten

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

AMSTERDAM - Veel gehandicapten gaan restaurants en cafés nog uit de weg omdat ze niet toegankelijk genoeg zijn. Hiervoor zijn makkelijke en vaak kosteloze manieren beschikbaar om dat te veranderen. Dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Zo kan een bureaulamp op de tafel al helpen om slechtzienden de menukaart beter te laten lezen. Ook kunnen een paar viltjes onder de tafelpoten al zorgen dat er een rolstoel onder de tafel past. Daarnaast kunnen duidelijke plaatjes op de deuren van de wc voor lichtverstandelijk gehandicapten het verschil tussen het dames- en herentoilet duidelijker maken.

Organisatie AllesToegankelijk werkt voor een grotere maatschappelijke gastvrijheid voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. AllesToegankelijk stelt dat de horeca jaarlijks wel vijftien procent meer omzet kan verdienen als ze gehandicapten naar binnen weten te krijgen.

Vele gehandicapten vrezen nog om bij een restaurant of café naar binnen te gaan omdat de faciliteiten vaak slecht zijn. Als deze vrees met een paar kleine aanpassingen wegvalt zullen velen met plezier het uitgaansleven opzoeken. "Vaak ook nog met familieleden of een vaste begeleider. Dat brengt geld in het laatje voor een ondernemer", aldus zegsman René de Jong.

© Nationale Horecagids