2011 topjaar voor GaiaZOO

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

KERKRADE - GaiaZOO in Kerkrade blikt terug op een uitermate succesvol 2011. Met bijna 450.000 gasten groeide het bezoekersaantal met maar liefst 20 procent. In Hof van Gaia, het business- en evenementencentrum van de dierentuin, groeide de omzet zelfs met 30 procent.

In combinatie met vier nieuwe diersoorten waaronder het langverwachte leeuwenverblijf én het in de wacht slepen van alle te winnen ZooAwards, gaat 2011 de boeken in als het beste jaar uit de historie van de Kerkraadse dierentuin. Niet geheel toevallig beleefde het dierenpark dit jaar dan ook de drukste dag aller tijden met 7.100 bezoekers op één dag. 

Sterke groei
Het afgelopen jaar zijn de bezoekersaantallen van het dierenpark fors gestegen. Met 448.000 bezoekers heeft het dierenpark zo'n twintig procent meer bezoekers getrokken dan voorafgaand jaar.

2011 kende gunstig dierentuinweer met een geweldig voorjaar, een kwakkelende zomer en een zachte herfst en winter. Dit resulteerde ook in de drukste herfstvakantie ooit. Op 24 oktober verwelkomde het dierenpark ruim 7000 bezoekers. 

Ook de omzet uit de zakelijke markt maakt een enorme groei door: Hof van Gaia realiseerde maar liefst 30 procent meer omzet dan vorig jaar.

Veel bezoekers leiden tot hoge horeca-omzetten en zoals op vele fronten tracht het dierenpark ook hier haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. In het restaurant zijn 108.000 kopjes duurzame koffie over de toonbank gegaan en werden tienduizenden biologische snacks verkocht.

© Nationale Horecagids