Opening L invite le restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min

AMSTERDAM - Zondag 1 januari, op de dag dat de meeste horecabedrijven gesloten zijn, openden L'invité Horeca Recruiters en Topkoks Werving & Selectie voor de komende 12 maanden een heel bijzonder restaurant in Amsterdam. In L'invité le Restaurant krijgen elke maand een nieuwe Maître Restaurant van L'invité en een nieuwe Chefkok van Topkoks de ruimte om hun talent te etaleren.

L'invité le Restaurant werkt met eerlijke, duurzame producten, bij voorkeur biologische en streekproducten. Zo wordt er Amsterdams leidingwater geschonken (in 2006 nog getest als beste leidingwater van Europa).

Door te werken met één vast maandmenu en speciale dagaanbiedingen buiten de kaart om reduceert de chef verspilling met meer dan de helft en wordt de gast altijd weer verrast met dagverse specialiteiten.

Volledig transparant
Een goede Maître en een goede Chef houden ook hun zaak ook financieel op de juiste koers. Daarom is niet alleen de dagelijkse omzet van L'invité le Restaurant te volgen via twitter, maar de inkoopkosten en de personeelskosten.

Alle beoordelingen door gasten zijn te vinden op facebook. Hier staat aan het einde van de maand ook het eindrapport en het financieel eind resultaat.

Maître restaurant
Daphne Bartels (43) is begonnen als gastvrouw rôtisserie in de Mariënhof (destijds één Michelinster). Inmiddels is Daphne een ervaren hospitality manager en adviseert zij bedrijven over de mogelijkheden van streekproducten. Daphne is van februari via L'invité beschikbaar als interim hospitality manager voor projecten vanaf een maand.

Chefkok
Jeffrey Klausener (31) is op zijn 14e begonnen in de afwas. Zijn koksdiploma's behaalde Jeffrey in De Componist in Haarlem en Chefkok bij Stout. Inmiddels is Jeffrey ook leermeester. Hij werkt met mooie eerlijke producten, maar wil ook de gast ook graag verrassen met een onverwachtse twist. Jeffrey is vanaf februari via Topkoks beschikbaar als Chefkok.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Horecagids