Jamie Olivers kookboek slecht

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

GRONINGEN - Volgens Amerikaanse voedseldeskundigen zijn de recepten in het kookboek van Jamie Oliver levensgevaarlijk. Dat De Pers.

"Laat dat broodje bal van Jamie Oliver maar staan. Neem liever een Big Mac. Daar zit minder vet, cholesterol en natrium in", aldus de voedseldeskundigen.

Het kookboek van Jamie Oliver is hierdoor benoemd tot één van de vijf slechtste kookboeken van het jaar. Oliver's boek 'Meals in Minutes' staat vol met gevaarlijke recepten. Vooral Oliver's broodje bal is gevaarlijk. Het is hét recept voor een hartaanval, zeggen de deskundigen.

Oliver die zich juist inzet voor gezonder, verser voedsel op scholen en fastfood probeert te verwijderen uit de kantine slaat hier de spijker goed mis.

Oliver heeft afgelopen jaar zelfs een Emmy Award gehad voor zijn realityserie 'Jamie's Food Revolution'.

"Deze voedselrevolutie redt Amerika's gezondheid. Amerika moet zijn manier van eten veranderen", zei Oliver in zijn reactie op de Emmy Award. "Verander kleine dingen en je zult de magische gevolgen zien. Als je overstapt op vers voedsel voel je je niet alleen beter, maar zul je jaren langer leven."

Voedseldeskundigen geloven er niet zo in. "De recepten in zijn boek zijn dikwijls ongezonder dan fastfood. Ze zitten vol met room, kokosmelk, boter en rood vlees."

Het broodje bal van Jamie Oliver heeft wel twee pluspunten: de bal bevat meer vitaminen dan een Big Mac en hij smaakt lekkerder dan een Big Mac.

© Nationale Horecagids