Veel belangstelling voor eerste Puur Restaurant Week
AMSTERDAM - Afgelopen week vond de eerste Puur Restaurant Week plaats van maandag 14 tot en met zondag 20 november. Er deden in totaal 330 restaurants mee, zo meldt Horecaentree. De organisatie spreekt van een groot succes.
Deelnemende restaurants serveerden afgelopen week een ‘puur menu' op de kaart waarin termen als ‘biologisch' en ‘Fairtrade' en duurzame vis centraal stonden. Het doel is om het gebruik van eerlijke ingrediënten en producten te stimuleren.
Hotel Casa 400
Kees van Marle, chef bij restaurant Circles bij Hotel Casa 400 in Amsterdam liet het volgende optekenen over het evenement: "Een ontzettend leuke Puur Restaurant Week. Het geeft je als kok een goed gevoel om met deze mooie producten te mogen werken."
Ramon Beuk, ambassadeur van de Puur Restaurant Week zei het volgende: "Een gerecht met een mooi verhaal smaakt beter".
Puurste restaurant
Nieuw dit jaar was de verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland. Restaurant ‘Natuurlijk' uit Egmond aan Zee sleepte de prijs in de wacht. Mirjam Gouda van Natuurlijk: "Wij zijn natuurlijk trots dat wij ons restaurant een jaar lang het puurste mogen noemen. Tijdens de Puur Restaurant Week ontvingen we ontzettend veel positieve reacties van onze gasten."
© Nationale Horecagids