Rijdend restaurant Pierre Wind breidt uit

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
DEN HAAG - De Hoftrammm, een rijdend restaurant van ondernemer Bobby van Galen en chefkok Pierre Wind, gaat uitbreiden. De tram, die de afgelopen drie jaar een groot succes is gebleken, opent binnenkort een ‘vaste halte’ in Voorburg.

Dat vertelt Van Galen maandag in het AD. Langs het spoor van de voormalige tramlijn 10 in Voorburg verrijst nu Het Trammmhuys. “Dit keer is het restaurant niet in de tram gebouwd, maar de tram in het restaurant”, vertelt de eigenaar en initiatiefnemer in de krant. “We hebben de cabine van een oude HTM-tram van het type GTL-1 in het restaurant gestationeerd. Daarin hebben we een open keuken gemaakt.”

Net als in de Hoftrammm wordt het menu samengesteld en bereid door Pierre Wind. “Cuisine a la table staat centraal”, vertelt Van Galen. “Veel van de gerechten zullen deels aan tafel worden bereid.” De ludieke, experimentele wijze waarop Wind zijn gerechten samenstelt, zal ook in Het Trammmhuys terug te vinden zijn. “Zo wilde Pierre altijd al iets met stikstof doen. Dat is te gevaarlijk in een tram, maar straks kan dat dus wél.”

Van Galen en Wind gaan binnenkort van start met een crowdfundingsactie voor de bar en de inrichting van het nieuwe restaurant. De Hoftrammm werd ook met crowdfunding gefinancierd.