Blijvende overlast hostel Nijverheidssingel Breda

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Sinds de opening van hostel Nightflight aan de Nijverheidssingel zorgt het hostel voor grote overlast in de buurt. Veel bewoners uit de Nijverheidssingel, Middellaan en Nieuwe Dieststraat klagen over de veelal dronken gasten die tot diep in de nacht een goede nachtrust beletten.

Een deel van de (vaak jonge) gasten komt al niet nuchter aan in het hostel en drinkt met een vriendengroep verder in. Een groot aantal gaat met een biertje in de hand naar het centrum om daar verder te feesten. Kinderen liggen al te slapen wanneer de stappers luidruchtig voorbij komen. Na het stappen tussen 2.00 en 5.00 hebben al meerdere incidenten plaats gevonden zoals het toebrengen van beschadigingen aan auto's, belletje trekken, scheld- en vechtpartijen en het achterlaten van veel rotzooi zoals glaswerk. Er wordt amper rekening gehouden met de buurt. De buurt heeft er genoeg van. Ook gasten van het hostel verbazen zich erover dat het hostel zich in een woonwijk bevindt. Bij een aantal personen is het geduld op en gaat zelfs verhuizen hierom of overweegt dit.

In overleg met de eigenaar van het hostel zijn er nieuwe regels opgesteld. Deze zijn nog niet op de website kenbaar gemaakt. De bewoners hopen echter dat de overlast minder wordt vanaf komend weekend. Er zijn bewoners die in de weekenden elders logeren om aan een normale nachtrust toe te komen.

Via het mailadres overlasthostelbreda@gmail.com kunnen omwonenden hun klachten doormailen om deze te centraliseren. De eigenaar van Nightflight is tevens de eigenaar van het hostel aan het stationsplein. Deze is momenteel gesloten omdat deze niet zou voldoen aan de voorschriften.