Amsterdam sluit opnieuw illegale hotelpanden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

(Novum) - De gemeente Amsterdam heeft donderdag opnieuw panden gesloten die illegaal als hotel werden gebruikt. De gebouwen waren brandgevaarlijk en er waren geen vluchtroutes aanwezig, meldt de gemeente vrijdag. Zo ontbraken brandmeldinstallaties en noodverlichting.

In totaal moesten acht appartementen in vier panden dicht, met in totaal 33 slaapplaatsen. De vier gebouwen zijn volgens een woordvoerder van dezelfde eigenaar. De gemeente onderzoekt welke maatregelen tegen hem getroffen kunnen worden. "Dat kan bijvoorbeeld gaan om het intrekken van de vergunning of het opleggen van een boete."

De panden werden verhuurd met een vergunning voor een kort verblijf, maar de daarvoor geldende regels werden niet nageleefd. Zo mogen woningen bij kort verblijf aan niet meer dan vier personen worden verhuurd, en niet voor een periode korter dan vijf nachten. Beide regels werden overtreden.

Eind vorig jaar begon de gemeente met een offensief tegen illegale en brandgevaarlijke hotels. De afgelopen weken werden al zestien illegale hotelpanden gesloten.