DSK schikt met kamermeisje

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

new york (Novum/AP) - Dominique Strauss-Kahn, de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds, treft een schikking met het kamermeisje uit New York dat hem betichtte van poging tot verkrachting. Dat heeft een betrokkene donderdag tegen Associated Press gezegd.

Details over de schikking zijn niet bekend en zullen mogelijk ook geheim blijven. Dat zou betekenen dat de twee niet openlijk over de zaak spreken.

Nafissatou Diallo werkte als kamermeisje in het New Yorkse hotel waar Strauss-Kahn in mei 2011 verbleef. Zij kwamen elkaar tegen toen zij op het punt stond zijn suite schoon te maken. Tegen de politie vertelde ze later dat Strauss-Kahn haar achterna had gezeten, haar slipje had proberen uit te trekken en haar gedwongen had tot orale seks.

Aanvankelijk leek de zaak duidelijk. DNA-bewijs toonde dat er inderdaad sprake was geweest van seks en de uitgebreide beschrijving van de gebeurtenissen door Diallo leken de aanklagers te overtuigen. Totdat zij enkele weken later het vertrouwen in Diallo verloren toen bleek dat ze over haar verleden had gelogen, onder meer over een eerdere verkrachting die nooit had plaatsgevonden.