Nederlandse hotelketen koopt SS Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

ROTTERDAM (Novum) - Het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, de SS Rotterdam, is verkocht aan Westcord Hotels. De Nederlandse hotelketen betaalde er 29,9 miljoen euro voor aan de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron. De Rotterdam blijft wel in de gelijknamige stad liggen.

Volgens Woonbron hadden meer dan honderd partijen interesse in het vaartuig. De corporatie is blij dat het schip behouden blijft voor Rotterdam. Vorige maand bleek nog dat een kapitaalkrachtige investeerder uit Oman een bod had gedaan op het horecaschip.

De corporatie kocht de Rotterdam in 2005 om het om te bouwen tot drijvend horeca- en conferentieoord. De verbouwingskosten liepen echter op tot meer dan tweehonderd miljoen euro, veel meer dan oorspronkelijk gepland. Woonbron kwam daardoor in financiƫle problemen.

Westcord Hotels is een Nederlands bedrijf met veertien hotels in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en Delft. Directeur Harry Westers zegt 'zeer enthousiast' te zijn over de aankoop. "Het schip, dat uniek is op de wereld, is een prachtige aanvulling op onze portefeuille."

Het is de bedoeling dat de overdracht in het eerste kwartaal van volgend jaar plaatsvindt.