Beschuiten trekken omzet Bolletje omhoog

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

GRONINGEN (Novum) - Voor het eerst in jaren stijgt de omzet van Bolletje weer eens. De omzetgroei van zes procent in de eerste negen maanden van het jaar was te danken aan goede verkoopcijfers van beschuit, crackers en ontbijtkoek. De verkoop van de broodvervangers steeg met tien procent, meldt het oer-Hollandse merk woensdag.

De overname van Bolletje door branchegenoot Continental Bakeries zit in een afrondende fase. Bolletje verwacht in november groen licht van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De kartelwaakhond kondigde in april aan te kijken of het nieuwe ontbijtkoekverbond niet te machtig zou worden. Bolletje zegt zich ook te hebben voorbereid op een negatief oordeel van de NMa.

Aan de overname wordt al sinds oktober vorig jaar gewerkt. De aandeelhouder van Bolletje, de familie Ter Beek, verkoopt het bedrijf omdat de afstand met het bedrijf sinds de pensionering van de laatste directeur uit familiegelederen tien jaar geleden groot is geworden. De familie is al sinds 1867 eigenaar van Bolletje.

Contintental Bakeries maakt onder meer Haust-toast en Bussink-koeken. Het bedrijf is gevestigd in Dordrecht, maar heeft verschillende fabrieken in heel Europa. Eigenaar is het Nederlandse investeringsbedrijf NPM Capital.