Recordaantal bezoekers Eurosonic Noorderslag

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - De 28e editie van het muziekfestival Eurosonic Noorderslag is door een recordaantal mensen bezocht. Dat bevestigt een woordvoerder zondag. Het festival, dat plaatsvond van woensdag tot en met zaterdag in Groningen, trok 38.500 muziekliefhebbers.

De organisatie denkt dat het record komt doordat er meer op het programma stond. Deze editie was er namelijk ook op zaterdag Eurosonic Air, het gratis gedeelte van het festival. Eurosonic Air wordt sinds 2011 gehouden op donderdag- en vrijdagavond.

Ook voor de editie van volgend jaar worden nieuwe elementen voor het festival bedacht. "Er zijn altijd nieuwe ideeën die je tijdens het evenement voor je ziet", zegt de woordvoerder. Het is nog niet duidelijk wat eventueel wordt veranderd aan Eurosonic Noorderslag. "De bezoekers die als laatste naar huis zijn gegaan, liggen pas een paar uur in bed."

Eurosonic Noorderslag bestaat uit twee delen. Van woensdag tot en met vrijdag was Eurosonic, het Europese deel van het festival. Dat staat in het teken van Europees talent en ook Nederlandse artiesten treden daar op. Zo stonden onder meer Kensington en Mister and Mississippi op het podium. Op zaterdag was Noorderslag, waar uitsluitend Nederlandse artiesten, als Chef'Special en De Staat, optraden.