In het Amsterdamse Hotel Jansen opent Café Jansen Bajeskwartier

Door Johanne Levinsky
5 min
In het gloednieuwe Hotel Jansen Amsterdam is pas een café geopend: Café Jansen Bajeskwartier. Het café zit in een locatie van de voormalige gevangenis Bijlmerbajes. Daar zit op de begane grond het eclectische restaurant, ontworpen door Fiction Factory en MONK Architecten. Dat meldt Entree Magazine.

De Bijlmerbajes is bekend onder Amsterdammers. Maar gelukkig voor de meesten alleen bij naam. Tot de opening van het Café Jansen Bajeskwartiers is geopend. Het pand is vlak naast de Amstel en Amsterdam-Oost gelegen en is volop in ontwikkeling.

Het hotel is de tweede vestiging van Hotel Jansen. De andere vestiging zit in Schinkel. Daar zorgen ze al vanaf 2015 voor tijdelijke en flexibele huisvesting voor jonge professionals, studenten en expats. Het ‘not for tourists’-hotel is circulair ontworpen. Gasten kunnen hier blijven voor één dag, maar ook voor zes maanden.

Interieur

Voor het interieur is de hulp van bouwstudio Fiction Factory ingeschakeld. Zij hebben met een team van ontwerpers, houtbewerkers, lassers en stoffeerders de kennis en creativiteit gebundeld om zo het ontwerp te bepalen, met een focus op duurzaamheid en circulariteit. Zo zijn er onder andere reststukken van glas in mallen van schijfjes gedroogd fruit gesmolten tot honderden gekleurde glasfragmenten. Daarnaast wordt de tralies in het gebouw gebruikt om planten op het dak te laten groeien, zodat die op natuurlijke wijze het gebouw afkoelen.

Café Jansen Bajeskwartier

Het café is elke dag van de week geopend. Gasten kunnen hier ontbijten, lunchen en dineren. Dat kan binnen in de lichte zaak, maar men kan ook buiten plaatsnemen op het zonnige terras. De gerechten worden gemaakt door chef-kok Vaughn en zijn team. De chef heeft ervaring opgedaan in Engeland en Frankrijk voordat hij in Nederland bij NENI aan de slag ging. Zijn volgende stap is Café Jansen Bajeskwartier. Op de kaart staan gerechten met Britse, Franse, Zuid-Afrikaanse en mediterrane invloeden.

Het a-la-carte ontbijt is vooral gefocust op klassiekers zoals eggs benedict en pannenkoeken met fruit en ahornsiroop. Tijdens de lunch worden er niet alleen broodjes geserveerd. Gasten kunnen onder andere geroosterde bloemkool proberen, seizoensvis of bavette. Tijdens het diner krijgen gasten de keuze tussen gerechten zoals ceviche, wortelen met ricotta, kruiden en noten en kiprollade.

Door: Nationale Horecagids