Waar gasten meer moesten betalen voor een overnachting

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min

NEURENBERG - De ontwikkeling van kamerprijzen blijft in veel Europese metropolen stijgen. In sommige steden konden hotelgasten echter profiteren van kortingen. Dit blijkt uit de resultaten van de hotelprijsbarometer van hotel.info.

Van de vijf grootste steden in Nederland was Amsterdam in november de duurste hotelbestemming. In die maand betaalden gasten gemiddeld 7,07 procent meer dan in dezelfde maand in het jaar ervoor, namelijk 125,34 euro.

De hotels in de hoofdstad profiteerden onder andere van beurzen en evenementen, zoals het International Documentary Film Festival.

Van de vijf grootste steden in Nederland daalde de gemiddelde kamerprijs alleen in Den Haag, waar de Nederlandse regering zetelt, met ongeveer 2 procent naar 110,74 euro.

Resultaten van de hotelprijsbarometer voor Europese hoofdsteden
Moskou, een van de drukste metropolen van Europa, is de duurste hotelbestemming van alle Europese hoofdsteden met een prijsstijging van 9,67 procent naar 183,78 euro.

Ook in Oslo moesten gasten beduidend dieper in hun buidel tasten voor een overnachting. In deze stad moest gemiddeld 170,89 euro en daarmee 7,25 procent meer worden betaald dan in dezelfde maand in het jaar ervoor.

In de top 10 bleven alleen de kamerprijzen in Stockholm en Kiev stabiel; respectievelijk 144,10 euro en 136,60 euro.

Resultaten van de hotelprijsbarometer voor andere hoofdsteden en metropolen
Uit de internationale prijsanalyse kan verder geconcludeerd worden dat New York, the Big Apple, een dure bestemming blijft. In november stegen de kamerprijzen naar gemiddeld 208,96 euro en daarmee met 8,88 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor.

Ook in veel andere metropolen stegen de overnachtingskosten gemiddeld tot sterk. Gasten van hotels in Seoul en Shanghai hebben echter geprofiteerd van voordeligere overnachtingen.

Voor meer informatie klik hier.

© Nationale Horecagids