Bed&breakfast boeken via mobiel internet

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

GRONINGEN - Nicolas Koenig en Hugo Lingeman komen met een do-it-yourself website voor ondernemers van een bed&breakfast (b&b), met extra aandacht voor mobiele internetters. Dat BedandBreakfastnieuws.nl.

Via de website Stinngo kunnen ondernemers met een b&b hun website zelf online zetten, en gemakkelijk koppelen aan verschillende social media.

De websites zijn ook direct beschikbaar voor mobiele telefoons en tablets.

"15-20 procent van alle zoekopdrachten vindt inmiddels plaats via mobiele apparaten. Voor de toeristische industrie ligt dat nog hoger. In deze tijd is het dus een absolute vereiste een site te bouwen die ook meteen geschikt is voor deze apparaten", aldus Koenig.

De website wordt ook meteen gebruikt op social mediagebied. Zo zal er automatisch een bedrijfspagina worden aangemaakt op Facebook.

"We merken dat B&B's soms nog wat huiverig zijn om als bedrijf op Facebook aan de gang te gaan. Tot ze zien dat gasten actief worden op hun pagina, of rechtstreeks vanaf Facebook een reserveringsaanvraag sturen. Er is geen site waar mensen meer tijd spenderen dan op Facebook", zegt Lingeman.

© Nationale Horecagids