Stijging hotelovernachtingen in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

AMSTERDAM - Het aantal hotelovernachtingen in Amsterdam is vorig jaar met 3,5 procent gestegen tot 9,7 miljoen overnachtingen. De Nederlandse hoofdstad deed het daarmee beter dan andere Europese hoofdsteden. Dit blijkt uit de op woensdag 21 december verschenen European City Tourism studie waarin het toerisme in 24 Europese hoofdsteden wordt onderzocht.

De steden Amsterdam, Lissabon, Stockholm, Zürich, Wenen, Rome en Kopenhagen groeiden het meeste qua aantal overnachtingen. Amsterdam heeft van alle steden veruit de meeste hotelovernachtingen per inwoner, namelijk 13. In de algehele ranking van het rapport staat Parijs op nummer 1, gevolgd door Amsterdam op de tweede plek en Rome op nummer 3.

Amsterdam staat op de achtste plaats als het gaat om het aantal hotelovernachtingen per jaar. De lijst wordt aangevoerd door Londen en Parijs, met respectievelijk 48,7 en 35,8 miljoen overnachtingen. Daarna volgen Berlijn, Rome, Madrid, Praag en Wenen. Na Amsterdam staan Istanbul en Stockholm in de top 10.

© Nationale Horecagids