Met de opening van haar hotel en restaurant in Haarle wordt de wens van Maud vervuld
In de zomer van vorig jaar hebben de oud-eigenaren van het hotel en restaurant De Haarlenberg, met verdriet onder de gasten, de deuren gesloten. De ex-eigenaren hadden geen opvolger om het hotel over te nemen. Tot Maud met het idee kwam om de zaak op zich te nemen.
Flinke verbouwing
Maud heeft het restaurant inmiddels flink aangepakt: een nieuw kleurtje voor de buitenmuur, nieuwe decoraties binnen in het restaurant en keurig opgedekte tafels. Het staat al helemaal klaar voor de opening aankomende donderdag. Ook een verbouwing van het hotel staat op de agenda. Het hotelgedeelte zal de eerst komende tijd niet geopend zijn. Ze wil het meubilair en de kamers omtoveren, want ze vindt dat die nog wat verouderd zijn. Haar plan is om eerst acht kamers te renoveren, waar ze vijf maanden over wil doen. Dan kan het hotel in mei geopend worden. Na de opening zullen de overige negen kamers aan de beurt komen.
Kerstbrunch
Het team van Maud heeft al wel kunnen inwerken tijdens kerst. Het restaurant is al een paar keer open geweest, onder andere voor een kerstbrunch. De nieuwe hotelier geeft aan dat zij toen al vol zaten: “Het was echt wel aanpoten. Gelukkig zijn veel personeelsleden gebleven. Die kunnen wel tegen een stootje.”
‘t Spijkerhuys
Ook voor Maud is de horecabranche geen onbekende wereld. Zij runt zij momenteel Bed & Breakfast ’t Spijkerhuys samen met haar ouders en zus. Haar zus zal de werkzaamheden van Maud overnemen in het B&B.
Door: Nationale Horecagids