Christian’s Hotel in Tubbergen wordt opvang voor Oekraïense vluchtelingen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De Oekraïense vluchtelingen die in Tubbergen worden opgevangen in een locatie van woonzorgcentrum De Eeshof gaan verhuizen. Vanaf januari gaan de vluchtelingen ondergebracht worden in hotel en restaurant Christian’s. Dit meldt het AD.

Er is plek voor maximaal 50 vluchtelingen in het hotel. De verhuizing geldt voor 25 personen en is noodzakelijk omdat het woonzorgcentrum verbouwd wordt. De Oekraïense vluchtelingen die al in Tubbergen zijn krijgen gezelschap van landgenoten die momenteel elders in het land worden ondergebracht. Als het aan de gemeente ligt worden alle 50 plekken bezet.

Inloopavond

Voor de omwonenden wordt woensdag een inloopavond georganiseerd, waar zij informatie kunnen krijgen over wat er gaat gebeuren. Deze staat gepland van 18:30 tot 19:30 in het hotel. Naast deze inloopavond is ook een brief over de verhuizing naar de omwonenden gestuurd. Daarin meldt de gemeente dat de ervaringen met de vluchtelingen tot dusver erg positief is geweest. Hiermee wil de gemeente de inwoners gerust stellen.

Controle van de locatie

In de brief staat: ‘De gemeente Tubbergen draagt zorg voor controle en bezetting van de locatie in de vorm van onder andere locatiecoördinatoren en locatieassistenten. Uiteraard is er ook nachtbewaking. Daarnaast zijn er duidelijke regels voor de Oekraïners. Het team van medewerkers dat nu op de Eeshof werkzaam is, verhuist mee naar het hotel.’

Door: Nationale Horecagids