Eindhoven: The Student Hotel is helemaal volgeboekt, ondanks bizarre prijs

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
The Student Hotel in Eindhoven zit compleet volgeboekt tot volgend jaar zomer. De 21-jarige studente Nadja Ikodinovic uit Servië boekte ook een kamer voor een half jaar: 900 euro per maand. Dit meldt Omroep Brabant.

De kamernood in Eindhoven is groot, vooral onder internationale studenten. Afgelopen week schreef Omroep Brabant al over studenten die noodgedwongen moeten overnachten in tentjes in iemands achtertuin of van bank naar bank hoppen. Bij The Student Hotel in Eindhoven zitten studenten in dat opzicht goed. Het hotel zit in het centrum van de stad, waardoor bijna alles op loopafstand te doen is.

Wooncrisis in Eindhoven

In totaal is er plek voor 240 studenten in het hotel. Ikodinovic is een van hen die een plekje wist te bemachtigen. Ze was ervan op de hoogte dat er sprake is van een wooncrisis in de stad, vooral onder de studenten. Ook kende ze studenten die noodgedwongen in een andere stad moesten wonen om in Eindhoven te kunnen studeren, omdat ze in de stad zelf geen kamer konden vinden.

Het is veel geld

Eerst kon Ikodinovic ook niets vinden tot ze een kamer bij The Student Hotel voorbij zag komen. Natuurlijk is 900 euro veel geld, maar het is beter dan helemaal niets, aldus de studente. Haar ouders helpen mee met betalen en ze heeft verschillende bijbanen.

Oplichting

Ikodinovic is blij dat ze een kamer heeft gevonden. Ze geeft aan dat veel internationale studenten te maken hebben met oplichting. Zo betaalde een vriendin van Ikodinovic 5.000 euro aan een huisbaas die helemaal niet bleek te bestaan.

Bij de prijs inbegrepen

In totaal verblijven 41 nationaliteiten in het hotel. Zij betalen niet alleen voor hun kamer, maar ook voor het gebruik maken van de wasserette, sportschool en gezamenlijke keuken. Ikodinovic geeft aan dat ze de andere studenten vaak ontmoet in verschillende ruimtes. Zo sporten te samen en kijken ze gezamenlijk films en wedstrijden. Dat de gezamenlijke keuken zo schoon is, komt volgens de studente door de schoonmaker die twee keer per week komt. Anders was die waarschijnlijk niet zo schoon geweest, zegt ze lachend.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer