Ibis-hotel vreest voor slechte reviews door komst extra arbeidsmigranten ernaast

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het Ibis-hotel vreest voor slechte reviews als er in het naastgelegen kantoorpand in Tilburg niet 86 maar 120 arbeidsmigranten worden geplaatst. Samen met Bosch Transmission Technology diende het hotel een bezwaar in tegen de vergunning hiervoor, maar de rechter wees dat deze week af. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Door uitbreiding van de bestemming, is het hotel bang voor slechte recensies van gasten omdat ze mogelijk overlast ervaren. En die slechte ervaringen kunnen weer leiden tot minder gasten.

Logies

In het verlaten kantoorpand mogen volgens de vergunning van de gemeente niet 86 maar 120 arbeidsmigranten zich voor 10 jaar vestigen. Ze mogen daar voor maximaal 6 maanden verblijven, wat betekent dat hun hoofdwoning niet op dat adres staat. De gemeente vindt dat de bestemming daarmee onder ‘logies’ valt en niet onder ‘wonen’. En dat vindt de rechtbank ook. Kamers zijn gestoffeerd en gemeubileerd en badkamers en keukens worden gedeeld. De gemeente moet handhavend optreden als er mensen permanent dreigen te wonen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky