Omstreden Amsterdams hotel mag tijdelijk weer open

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Burgemeester Femke Halsema heeft de heropening van het hotel dat in 2018 doelwit was van een aanslag zo lang mogelijk tegengehouden. Maar dit jaar mag Hotel Parkview in Zuid eindelijk weer open. In 2019 sloot de burgemeester het hotel omdat het ‘woon- en leefklimaat ernstig was aangetast’. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

In Hotel Parkview, vlakbij het Vondelpark, vond een medewerker in oktober 2018 een handgranaat waar de pin al uit was getrokken. De granaat kwam niet tot ontploffing, maar in juli 2019 ging er toch een explosief in dezelfde straat af. Daarbij raakten panden en voertuigen beschadigd. Lange tijd was niet duidelijk waarom het hotel doelwit was. Gedacht werd aan het criminele milieu waarin de zoons van de eigenaresse zich mogelijk bevonden. Zelf ging ze uit van afpersing omdat ze weigerde haar hotel voor een lage prijs te verkopen.

Heropening niet meer te weigeren

Buurtbewoners willen eigenlijk niet dat Hotel Parkview weer opengaat, maar inmiddels zijn er geen gronden meer om de vergunning en heropening te weigeren. De opening is niet permanent. Na een jaar bekijkt de gemeente de situatie nogmaals. De enige reden waarom het nu weer open mag, is omdat de burgemeester geen andere mogelijkheid zit dan het verlenen van de vergunning. Maar dus wel onder voorwaarden en met een beperkte looptijd.

Door: Nationale Horecagids