Gemeente Groningen huurt Nescio Hotel voor een miljoen euro per jaar

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De eigenaar van het Nescio Hotel in Haren krijgt een miljoen euro per jaar van de gemeente Groningen. Stadsblog Sikkom heeft dit boven tafel weten te krijgen. Dit meldt OOGTV. 

Voorheen werd het hotel verhuurd aan het COA, maar in maart nam de gemeente Groningen dit over. Doordat de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne toenam, werd er met spoed gezocht naar opvanglocaties. De gemeente besloot om tientallen vluchtelingen onderdak te bieden in het hotel.

Onbekend bedrag

Lang bleef het onbekend voor welk bedrag de eigenaar van het hotel het pand aan de gemeente verhuurde. Bronnen hebben aan Sikkom laten weten dat het gaat om een miljoen euro. De vastgoedwereld zet hier vraagtekens bij, omdat het Nescio Hotel circa vijftig jaar oud is en niet meer in de beste staat.

Bevestiging

De gemeente Groningen heeft echter tegenover Sikkom bevestigd dat het gaat om een bedrag van die grootte. Het contract zou overgenomen zijn van COA en er zou geen onderhandelingsruimte in hebben gezeten. Als het contract eenmaal is afgelopen, is de gemeente van plan om er beduidend minder voor neer te leggen.

De kosten voor het ombouwen en opknappen van het hotel komen naast de huurkosten ook voor rekening van de gemeente.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer