Hostel Stayokay in Utrecht wil uitbreiden en verbouwen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het hostel Stayokay aan de Neude in Utrecht wil uitbreiden en verbouwen. Hiervoor heeft de keten de vergunningen aangevraagd bij de gemeente. Het is onduidelijk wanneer de werkzaamheden beginnen. Dit meldt DUIC.

De bedoeling is dat de kelder en de begane grond bij het hostel worden gevoegd. Het bestaande deel is gevestigd in een pand waar voorheen de ABN Amro zat. Er zijn nog overblijfselen van de bank te bewonderen, zoals de oude glazen lift die nog in gebruik is en de oude kluis van de bank die als veilige opbergplek dient. Ook is er een oude tegel boven de hoofdingang waar nu het logo van de hostel overheen hangt. Deze tegel krijgt een plek in Stayokay.

Bouwplannen

Op dit moment zit de ontbijtzaal nog op de eerste verdieping. Na de verbouwing komt deze op de begaande grond. Ook zal er een nieuwe eetzaal komen die zowel voor hotelgasten als bezoekers van buitenaf geopend zal worden. Deze zal dienen als café, restaurant en ontbijtzaal.

Er komen nieuwe kamers met plek voor 48 bedden bij op de eerste verdieping waar momenteel nog de eetzaal zit. Alle kamers hebben eigen sanitaire voorzieningen. Er zijn voorlopig nog geen plannen gemaakt voor nieuwe themakamers.

Groepszaal

Achterin het pand moet een tweede groepszaal komen. Deze zal iets kleiner worden dan de andere eetzaal en is alleen bedoeld voor de hostelgasten. In de kelder komen er ook twee nieuwe zalen voor de gasten, waar er spelletjes gespeeld kunnen worden zoals een potje tafeltennis.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer