Opnieuw twee verdachten opgepakt voor overval op hotel Mooi Veluwe

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Afgelopen november vond een overval plaats op een hotel Mooi Veluwe in Putten. De politie heeft twee nieuwe verdachten opgepakt. Het gaat om een minderjarige jongen uit Putten en een man uit Harderwijk. Dit melden De Stentor en VeluweFM.

Tijdens de overval in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 november afgelopen jaar werd een 22-jarige portier overmeesterd door twee jonge mannen. Dit gebeurde toen hij een prullenbak wilde buitenzetten. De verdachten bedreigden hem met een machete en pistool, waarna ze hem in de gang hebben vastgebonden.

De daders wisten goed waar zij moesten zijn, want een van hen wist vrij snel de kluissleutel en de kluis te vinden. De ander bleef achter met de portier en doorzocht zijn portemonnee, terwijl hij met de machete bleef dreigen. Na een paar minuten zijn beide jonge mannen gevlucht met de buit.

Slachtoffer

Vijf maanden na de overval werkt het slachtoffer nog niet. Hij heeft slachtofferhulp gehad en moet de situatie nog verwerken. Voor de overval werkte hij twee dagen in de week als bijbaan naast zijn studie.

Verdachten

In maart werden twee minderjarige jongens uit Putten en Doetinchem aangehouden. Ook zit een 18-jarige jongen vast voor de overval. Daarnaast werd er een maand geleden een 54-jarige vrouw aangehouden, maar zij is inmiddels weer op vrije voeten. In totaal heeft de politie zes verdachten opgepakt.

Door: Nationale Horecagids