Meer fastfoodrestaurants meer obesitas

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

GRONINGEN - Onderzoek door wetenschappers aan de University of Michigan laat zien dat landen en regio's met veel fastfoodrestaurants vergeleken met landen en regio's met een kleiner aanbod grotere obesitasproblemen hebben. Dat meldt managing21.blogspot.com.

In de Verenigde Staten worden gemiddeld 7,52 fastfoodrestaurants per 100.000 inwoners geteld. Daar ligt het obesitasniveau op 31,2 procent (mannen) en 33,2 procent (vrouwen).

Vergeleken met Japan dat maar 0,13 fastfoodrestaurants per 100.000 inwoners telt en waar het obesitasniveau op 23,2 procent (mannen) en 22,9 procent (vrouwen) ligt, is dat een verschil van ruim 10 procent.

De onderzoekers laten ook weten dat het resultaat hetzelfde blijft, ook als er rekening wordt gehouden met andere factoren.

Onderzoekers vinden het geen toeval dat landen met een groter aanbod aan fastfoodrestaurants ook het hoogste obesitasniveau hebben.

"Het debat rond de obesitas-problematiek is teveel gericht op het individu en negeert de grote krachten in de maatschappij die wereldwijd het gedrag bepalen", aldus de onderzoekers.

© Nationale Horecagids