Instagramsensatie Kip ’n Drip bemachtigt vaste plek in De Pijp
Het pand is gelegen op een onopvallend straathoekje in de hippe Amsterdamse wijk De Pijp. Daar trekt Kip ’n Drip toch veel aandacht met hun simplistische maar stijlvolle gerechten. In het interieur zie je veel hout terugkomen, net zoals een grote metalen bar en kleine tafeltjes en stoeltjes zonder enige poespas. Op de bar staat een grote Asahi-tap en op de planken daarachter is een rij Japanse whiskyflessen te vinden. Het straalt Aziatisch uit en de kans dat liefhebbers van oosters eten en drinken het hier naar hun zin hebben is best groot.
Geen opleiding, wel passie
De eigenaren zijn ondernemers Joshua Styns, Kayu Li en Steven Mamahit. Geen van hen heeft een horecaopleiding gevolgd of werkervaring in de horeca opgedaan. Desondanks besloten de drie om Kip ’n Drip op te zetten in 2020. Styns vertelt dat zijn opa een Indonesisch restaurant had bij de Bloemenmarkt. Hij verklaart zijn passie voor de horeca mede door zijn ouders en het restaurant van zijn opa. Volgens de ondernemer waren zijn ouders altijd bezig met eten en daarnaast runt de oom van zijn vrouw een foodtruck.
Opening tijdens lockdown
Het was tijdens de eerste lockdown dat het concept van Styns en Mamahit van de grond kwam. Zij deden dit met pop-ups en mensen konden hun bestelling plaatsen via Instagram. Dit bleek een succes: nu hebben de ondernemers een vaste plek in De Pijp weten te bemachtigen. Styns geeft aan dat zij uitbreiding ook niet uitsluiten.
Kip ’n Drip
Het menu van Kip ’n Drip wordt gekenmerkt als Aziatisch-Europees. Daarbij zijn de gerechten gebaseerd op Indonesische en Chinese familierecepten, met een Europese invloed. Zo bereiden zij onder andere krokante kip op een brioche, gemaakt met pulp van saké en Aziatische kruiden. Gasten kunnen ook kiezen voor een op de barbecue geroosterde spitskool met een beurre blanc. De ondernemers geven aan dat zij het meest trots zijn op de ‘stuffed chicken wings’. De botten van de vleugels worden in dit gerecht verwijderd, waarna de vleugels weer worden gevuld met garnalen en een jus van shiitake en de kippenbotten.
Door: Nationale Horecagids