McDonald’s Nederland gebruikt lokaal opgewekte energie voor restaurants

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Vanaf het begin van dit jaar werken alle McDonald’s vestigingen in Nederland op regiomaal opgewekte energie. De energie wordt opgewekt door windmolens en zonne-energie. Daarnaast neemt de keten enkel stroom af van stroom- en windparken die in de afgelopen twee jaar zijn opgezet. Ze doen dit in samenwerking met energiebedrijf Eneco. Dit meldt Out of Home Shops.

Patrick Tieleman, Director National Operations van McDonald’s Nederland zegt dat ze ‘elke stap zetten’ om hun restaurants energieneutraal te maken. Dit doen zij nu in samenwerking met Eneco, wat Tieleman trots maakt. “Juist omdat deze stroom additioneel én regionaal opgewekt is”, zegt Tieleman.

Al geruime tijd is de McDonald’s bezig met het verminderen van zijn energieverbruik en wekt het zelf energie op. De fastfoodketen doet dit door middel van het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de restaurants en het opslaan van deze duurzaam opgewekte energie. Naast stroom wordt ook gekeken of de restaurants zonder gas kunnen gaan werken. In het land zijn momenteel vijftig filialen zonder gasgebruik opgeleverd.

Door: Nationale Horecagids