Subway en De Vegetarische Slager slaan handen ineen voor veganistische broodjes

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De Subway gaat een samenwerking starten met De Vegetarische Slager. Zo verkoopt de fastfoodketen nu de plantaardige Teriyaki Steak Sub, een vegan sub met reepjes ‘beef’ van De Vegetarische Slager. Dit meldt Foodclicks.

De sub is beperkt verkrijgbaar, van 4 januari tot 14 februari 2023. Het is onderdeel van een langdurige samenwerking tussen de twee partijen.

De Vegetarische Slager heeft als missie om hun plantaardige vleesvervangers die nieuwe standaard te maken in het land. Daarom is het nu met veel andere bedrijven en organisaties in gesprek. Daar wil het ook zijn plantaardige producten aan verkopen zodat zij hun vlees inruilen. Een criterium dat De Vegetarische Slager stelt is dat de vervangers dezelfde smaakervaring hebben als vlees.

Het is een mooie bijkomstigheid om de vegan Sub te verkopen tijdens Veganuary. Momenteel is er een niet-vegetarische versie van de Teriyaki Steak Sub, die erg populair is. Subway biedt zijn klanten nu een vegetarische variant van het broodje. De Director Regional Culinary & Marketing EMEA van Subway, Deniz Safa, geeft aan dat het belangrijk is voor Subway om zijn gasten keuzevrijheid te bieden. Daarom bieden ze naast de veganistische Teriyaki Steak Sub een andere sandwich aan, de Steak & Cheese Sub als vleesoptie. De CEO van De Vegetarische Slager, Hugo Verkuil, voegt toe dat De Vegetarische Slager producten ontwikkelt waarmee je niks inlevert op ‘normaal’ vlees. Door middel van de biefstukreepjes in de Sub wil Verkuil laten zien hoe lekker een vegetarische optie kan zijn.

Door: Nationale Horecagids