Tork introduceert verbeterde servetdispensers

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Tork introduceert een nieuwe servetdispenser voor afhaalservices en voor op tafel. Deze introducties moeten leiden tot een schonere en hygiënischere ervaring voor gasten en een efficiëntere werkomgeving bij restaurants en franchisenemers. Dit meldt Foodclicks. 

Het Xpressnap servetsysteem geeft gevouwen bundels servetten af. Deze dienen als mooiere presentatie op tafel voor gasten dan bijvoorbeeld een mandje servetten. Ze blijven volledig beschermd en schoner doordat deze servetten in een gesloten dispenser bewaard blijven. Daarnaast kan men met dit systeem één servet per keer uit de dispenser halen. Dit moet bijdragen aan een vermindering van servetgebruik en afval. Tork stelt dat het met deze nieuwe methode om een vermindering van 25 procent servetten en afval gaat. Ook zegt het bedrijf dat de introductie van deze systemen helpt met het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen en het besparen op exploitatiekosten.

Drive through dispenser

Zo heeft Tork ook de verbeterde Drive Thru Servetdispenser geïntroduceerd. Deze is ontworpen voor quickservice restaurants die een drive through of take-away counter hebben. Zo blijven deze hygiënisch en kunnen ze goed ingezet worden bij een tekort aan personeel. De dispenser geeft afhankelijk van het noodzakelijke aantal meerdere servetten uit per keer. Daardoor wordt het goede aantal servetten meegegeven met de bestelling.

Door: Nationale Horecagids