VION Food Nederland past organisatie aan

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

TILBURG - VION Food Nederland gaat zijn organisatie aanpassen om de efficiency verder te verbeteren. Dit is noodzakelijk voor zijn concurrentiepositie in de sterk competitieve foodmarkt.

De aanpassing omvat het centraliseren van financiële processen en stafdiensten en heeft consequenties voor circa 110 medewerkers. Naar verwachting zijn 62 medewerkers intern te plaatsen op vacatures. Voor 48 medewerkers die niet kunnen worden geplaatst wordt ontslag aangevraagd.

De GOR van VION Food Nederland is om advies gevraagd over het voorgenomen besluit. VION Food Nederland gaat in overleg met de vakbonden om tot een sociaal plan te komen.

Centraal
VION Food Nederland gaat de financiële processen van de productielocaties onderbrengen in een centraal Shared Service Center. Eén centrale back office wordt verantwoordelijk voor alle klantcontacten. De logistieke activiteiten worden geconcentreerd op de locatie van Distrifresh Boxtel.

De logistieke activiteiten van Distrifresh Vaassen worden beëindigd. De productieactiviteiten van De Groene Weg, de biologische vleesactiviteit van VION Food Nederland, worden geconcentreerd bij VION Enschede (biologisch rundvlees) en VION Groenlo (biologisch varkensvlees).

VION Food Nederland verwacht de organisatieaanpassing medio 2013 af te ronden.

VION Food Group
VION N.V. is een internationaal opererend foodbedrijf met twee kernactiviteiten Food en Ingredients. Het concern maakt hoogwaardige voedingsmiddelen voor mens en dier.

© Nationale Horecagids