PLNT brengt plantaardige zalm en kip met Nutri-score A op de markt

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
PLNT is een merk dat plantaardige vlees- en visvervangers produceert. Zij introduceren nu drie nieuwe producten: Kip Nuggets, Kip Tenders en Zalmfilet. Hiermee speelt het merk in op de belangrijkste foodtrend: gezondheid. Dit meldt Foodclicks. 

De voedsel sector gaat volgens Marleen Kolijn, Senior Brandmanaher van PLNT een nieuwe fase in. De producten die het onderdeel van Future Food Group in Oss heeft ontwikkeld en geproduceerd moet daar volgens haar op inspelen. “Consumenten eisen vlees- en visopvolgers die net zo gezond en voedzaam zijn als het origineel.”

Gezondheid belangrijkste reden

In 2022 werd gezondheid als belangrijkste motief genoemd om over te stappen op plantaardige alternatieven voor vlees en vis. Dit bleek uit een onderzoek van GfK eerder dit jaar. Daarom is het noodzakelijk om deze vervangers gezonder te maken. De producten van PLNT hebben een Nutri-score A. Daarmee doen zij volgens Kolijn niet onder voor de echte zalm en kip. “Daarnaast is de zalm allergenenvrij. Ook streven wij ernaar de smaak en de structuur van een plantaardig product net zo goed te maken als het origineel, want de (toekomstige) flexitariër wil geen concessies doen op het gebied van gezondheid en smaak”, zegt Marleen Kolijn. Momenteel is een ruime meerderheid van de consumenten in Nederland flexitariër.

Door: Nationale Horecagids